Historian om NECAB

NECAB bildades ursprungligen under namnet Kiruna Projektbyrå AB men bytte namn under hösten 2009. Just före namnbytet flyttade företaget till nya lokaler utanför Tuolluvaara där vi fortfarande har vårat huvudkontor.

Företagarcentrum som byggnaden kallas i folkmun är cirka 900kvm ytmässigt fördelat på 3 plan. Här har våra anställda sina kontor idagsläget. I samband med stadsflytten som sker i Kiruna just nu, kan man säga att vi är väldigt centralt belägen med bara ett stenkast från Kirunas nya centrum. Att huset som vi arbetar i, även kallas för ”lilla stadshuset” ser man direkt man tar sina första steg in i lokalen. En unik byggnad som uppfördes i slutet på 60-talet.

Personen bakom företaget heter Per-Åke Spett och har drivit det som enskild ägare sedan starten 2005.

Vi har både nya människor med hos oss idag, samtidigt som vi har personer som varit med ifrån start. Detta utgör en dynamisk grupp som får företaget att fungera på bästa sätt. NECAB har fortfarande kvar rötterna från där det startade och man kan säga att än idag finns den familjära andan kvar i företaget.

Vägen hit var vi befinner oss idag har betytt mycket för oss. Med över 1300 projekt i bagaget och mer än 15 år i projektbranschen känner vi oss trygga med att säga att vi besitter en god erfarenhet och kompetens i de olika grenarna vi har ”in house”.

Hur Vi ser på framtiden

Framtidsutsikterna i Norrbotten och Västerbotten ser väldigt goda ut i dagsläget.

Man kan minst sagt säga att jobbtillfällena i Kiruna och malmfälten kommer att öka dramatiskt under de kommande år som vi har framför oss. Med det sagt vill även Vi expandera i en sund takt som stärker vår position på marknaden. Vi vet att jobben finns här. Många spännande och intressanta projekt kommer att bildas runtikring vår närhet. Vi vill stå redo att hjälpa till i dessa kommande projekt.